måndag 27 april 2015

Vinst!

Hittade en tävling på Nästansjövävstugas blogg som jag deltog i och till min stora förvåning så vann jag. 


Det var ett kit med mönster och garn till Nästansjövanten som var vinsten. Vanten ser jättefint ut och garnet är två trådigt ullgarn i grått och mörklila (det gråa ser inte ut som på bilden). Jag blev jätteglad och det är så spännande att vänta på paket och då innehållet är så här fint så är det toppen.

Till helgen är det Valborg och då har jag tänkt att sticka på en speciell stickning hela helgen. Tja den sticktid det nu blir, då det är en helg som är mycket uppbokad. Återkommer om vad det är för stickning.

Tänk att få sitta ute, sticka och njuta av våren.

fredag 17 april 2015

Tant kofta besök

I går bar det av till tant kofta med stickcafé gänget. Det blev en väldigt trevlig kväll med gott fika och tant kofta berättade om fibrer vilket var intressant att höra. Insåg att mina kunskaper om fibrer inte är så stora men att det är en viktig kunskap när man stickar och väljer garn så det är nog dags att fördjupa sig mer i ämnet.


I affären finns det så mycket fint garn och annat. Färgerna är så fina på garnerna som ligger i koffertarna och är färgade av tant kofta.


Sock fantast som jag är så tycker jag att trekking garnet är helt ljuvligt det är så härligt att sticka med och sockorna eller vad man stickar blir så bra tycker jag. Var bara tvungen att utöka stashen med lite trekking garn.


Lite och lite men detta blev det. Ett citronpaket, Pimabomuld och ett garn kit till sockorna "Får me". Vad jag planerat göra med detta garn återkommer jag med senare. Några projekt behöver bli klara först.

Tänker varva trädgårdsarbete med stickning i helgen.

lördag 11 april 2015

Färdigt UFO

Mars månads UFO blev färdigt i tid, yes. Det är helt fantastiskt att ytterligare ett projekt som bara blivit liggandes i flera år är färdigt. Nu är det bara att kofta skall komma till någon som kan använda den. 


Att vara med i  http://ufoblirfounder2015.blogspot.se/ är helt suveränt, det blir roligt på något konstigt sätt att få UFO färdiga. Lite svårt är det däremot att välja UFO, har fortfarande några kvar.


Denna månad fick det bli ett UFO med delmål, så jag skall sticka minst 8 cm på min "Next Year in Lerwick" kofta. Vill så himla gärna få den klar men det har hela tiden kommit annat emellan så jag hoppas att det blir mer än 8 cm denna månad.

Härligt att sitta ute i vårsolen och sticka.


tisdag 7 april 2015

Mysteriesockor

Här kommer en bild på mina mysteriesockor. Det är första delen som är färdig stickad. Andra delen kom i torsdags och bestod av beskrivning till hälen. Har stickat en del på hälen så den är snart klar. Snart kommer sista delen och då har jag en socka snart färdig. 
När skall jag lära mig att det är bra att gör båda samtidigt.


Garnet Austermann Step classic är mjukt och härligt att sticka i, så det är absolut inte sista gången jag stickar med det garnet. Är ganska kräsen vad gäller garn men detta är helt i min smak. Färgerna är också fina och mönstret framträder bra med denna färg kombination, extra roligt då jag köpte garnet som ett kit till denna stickning.

Härligt med ljusare kvällar. 


fredag 3 april 2015

Maj-Britt från Avmaskat

Har teststickat Maj-Britt en socka i fler färgstickning designad av Playsweetmusic. Denna socka är ett av de mönster som finns med i tidningen Avmaskats senaste nummer som kom i måndags och finns på Ravelry.


En rolig socka att sticka som man bara vill fortsätta att sticka ett varv till på för att se hur mönstret växer fram. Den är lätt stickad så även om man inte stickat så mycket så klarar man av att sticka denna härliga socka.

En riktigt Glad Påsk till er alla.