fredag 25 juli 2014

Tidig stickning

Klockan 3.30 och några timmar framåt imorse satt jag ute på förstukvisten och stickade. Det var väldigt lugnt och fridfullt, fåglarna kvittrade och bara 20 grader.


Passade på att börja på ett par nya sockar, skulle ju i sock utmaningen sticka för mig vanliga sockor och använda av mitt garn förråd. Hittills har det mer varit att förrådet utökats. Paret jag började på i morse är med ett garn som legat ett tag och jag fattar inte varför det köpts, det är inte alls snyggt.   

onsdag 23 juli 2014

Födelsedagspresent

När jag fyllde år för ett antal veckor sedan fick jag pengar av min syster så jag själv kunde köpa födelsedagspresenten. Funderade faktiskt inte länge innan jag visste vad det skulle bli. Har sedan i höstas tittat på boken "Vantar för alla årstider" av Clara Falk och Kamilla Svanlund. Så det var bara att beställa boken.
                                                                                                             

Har nu hämtat min bok och är nu stolt ägare av den. Så här sitter jag när det är över 30 grader varmt och planerar för att sticka vantar. 

måndag 21 juli 2014

En underbar helg

Vilken helg det varit, vädret har varit helt underbart med 30 grader och mer.
Lördagen tillbringades på altanen med glada stickvänner, Att kunna sitta ute till framåt midnatt och det fortfarande är varmt och skönt är härligt.



Det avhandlades mycket funderingar och stickplaner under eftermiddagen och kvällen.

Igår söndag åkte vi till Marstrand ingen jättelång resa men där hade jag inte varit på många år. Även detta en helt underbar dag.


Färjeturen över tog bra några minuter och sedan var vi framme, vi strosade lite i staden för att sedan bege oss till Carlstens fästning. Först gick vi runt och tittade på egen hand.


Vi följde med på guideturen den var jättebra och intressant, så besöker ni denna fästning missa inte guidningen. Att höra om Lassemaja och övriga fångars öden och hur det varit är hemskt. Metta Focks broderi fanns också att se där.


Utsikten är jättefin från fästningen och man kan se långt.

.
Har läst Ann Roosmans böcker om Marstrand och tycker dom är bra, den senaste jag läste Mercurium handlade just om Metta Fock och hennes hemska öde.




fredag 18 juli 2014

Ett UFO mindre.

Semester är underbart särskilt när det är lagom varmt och strålande solsken vilket det varit länge nu. Gräsmattan ser inte så nöjd ut den går mer och mer i ljusbrunt.


Vinbär plockade jag igår och det syns knappt så det blir att fortsätta i buskarna idag också. Då familjen inte är så förtjust i vinbärssaft så är jag på jakt efter recept på annat som man kan göra av vinbär. Recept mottages tacksamt.


Så mycket stickat blir det inte just nu, men några varv varje dag är målet. Ett UFO som legat länge i stickkorgen repades upp och oj vad det kändes bra att bli av med det. Har nu två nystan som jag funderar på vad jag skall göra med.


söndag 13 juli 2014

Vårälv eller Spring river

Fick förtroendet att teststicka Playsweetmusics halv vantar Spring River. Ett mönster som är otroligt fint och med bra passform.


 Helt enkelt underbara att ha på sig, nästan så man längtar efter kallare väder. Ja just nu njuter jag av fint och varmt sommarväder och har så gjort i några veckor men mer om det vid senare tillfälle.



Garnet som jag använt mig av är från Tant Kofta. Till bottenfärg använde jag ganska mörkt grått garn, till övriga färger har jag använt en påse med sju små nystan i olika färger där sex av dem kom att bli perfekta till mina vantar.


Här är lite bilder på hur mina Spring river växer fram, som ni ser har de varit med lite här och var, det var en så rolig stickning att jag inte ville släppa den.


Det fungerar bra att sticka och samtidigt njuta av färjeturen.


Altanen har det blivit mycket stickat på då temperaturen varit behaglig där och det inte alltid är full sol.
Men till slut blev de färdiga.


Är helt säker på att det kommer att stickas fler Spring river här, har redan börjat planera för nästa par och vilka färger det skall vara på dem.

Mönstret finns på Ravelry och heter Spring river.
  http://www.ravelry.com/patterns/library/spring-river

onsdag 2 juli 2014

Vernus sockor på gång

Vad vore väl sommaren utan blommor, otroligt fattig tror jag. Tänk tidigt på våren när de pelargonior som ståt på övervintring skall fram och man bara hoppas att de klarat sig.


Pelargonior är verkligen en favorit blomma som är tacksam och finns i så många färger och sorter.
 

Malins Pärla är en av mina favoriter som jag tycker har finare färg än Mårbacka. Varje sommar finns det minst ett exemplar av denna pelargon hos mig.


 Mina Vernus sockor håller på att bli klara. Mönstret finns på ravelry och det är Playsweetmusic som gjort det.


 I semestertider får stickningen följa med över allt men det blir inte alltid så mycket stickat.